Γιατί η έρευνα του FBI για τον Μάικλ Τζάκσον «μπήκε στο συρτάρι»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019, 20:46
Γιατί η έρευνα του FBI για τον Μάικλ Τζάκσον «μπήκε στο συρτάρι»

Η υπόθεση που είχε το FBI η οποία αφορούσε στις καταγγελίες δύο αγοριών από το Μεξικό τα οποία υποστήριζαν ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον βασιλιά της ποπ Μάικλ Τζάκσον «μπήκε στο συρτάρι», αφού υπερίσχυσαν τα χρήματα και η φήμη του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Αφήνοντας την Νέβερλαντ» (Leaving Neverland) οι αποκαλύψεις για τη σκοτεινή ζωή του Μάικλ Τζάκσον είναι καταιγιστικές. 

Eιδικότερα και σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, πηγή από το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες υποστήριξε ότι τις χρονιές 1985 - 1986 δύο αγόρια από το Μεξικό είχαν καταγγείλει στο εν λόγω αστυνομικό τμήμα περιστατικά κακοποίησης από τον τραγουδιστή, η υπόθεση έφτασε στο FBI αλλά ως δια μαγείας «μπήκε στο συρτάρι».

Ο λόγος ήταν ότι ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόναλντ Ρίγκαν είχε προγραμματίσει βράβευση του διάσημου και εξαιρετικά δημοφιλούς καλλιτέχνη. 

Η πηγή αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα έγγραφο από τον Δεκέμβριο του 1993 στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες που ενημερώνει τους ομοσπονδιακούς πράκτορες ότι υπήρξαν δύο καταγγελίες αγοριών από το Μεξικό στο FBI ότι κακοποιήθηκαν από τον Μάικλ Τζάκσον. Η πηγή σημειώνει ότι οι αρχές γνώριζαν τις καταγγελίες και ερευνούσαν την υπόθεση το 1985 ή το 1986 αλλά τελικά οι πράκτορες σταμάτησαν επειδή ο τραγουδιστής θα παραλάμβανε ένα βραβείο από τον Λευκό Οίκο».

Τα έγγραφα που είχε στην κατοχή του τo FBI

Η βιντεοταινία «Τα αγαπημένα του Μάικλ Τζάκσον από την Νέβερλαντ. Μία ανθολογία αγοριών»

Σε ένα άλλο σημείωμα το 1997 με τίτλο «παιδική πορνογραφία» στα χέρια των πρακτόρων του FBI είχε φτάσει μία βιντεοταινία με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Τζακσον. Πάνω στην κασέτα έγραφε: «Τα αγαπημένα του Μάικλ Τζάκσον από την Νέβερλαντ. Μία ανθολογία αγοριών». Οι αστυνομικοί ποτέ δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το τι είδαν στην κασέτα. Το μόνο που σχολίασαν ήταν ότι η εγγραφή ήταν πολύ κακής ποιότητας. 

Στην ίδια αναφορά φαίνεται ότι οι πράκτορες είχαν προσεγγίσει τον νεαρό Τζόρνταν Τσάντλερ που είχε κατηγορήσει για παιδεραστία τον τραγουδιστή, ο οποίος όμως είχε συμβιβαστεί εξωδικαστικά με την οικογένειά και είχε λάβει το ποσό των 23 εκατομμυρίων δολαρίων για να πάρει πίσω τις κατηγορίες.

Τον Σεπτέμβριο του 2004 οι πράκτορες του FBI είχαν ζητήσει από τον Τσάντλερ να καταθέσει σε μία άλλη δίκη παιδεραστίας εναντίον του τραγουδιστή. Εκείνος απέφυγε να τους απαντήσει και τους είχε κάνει σαφές ότι θα χρησιμοποιούσε κάθε δυνατό ένδικο μέσο για να το αποφύγει. 

Αργότερα έγινε γνωστό πως ο Τζόρνταν Τσάντλερ είχε φύγει προσωρινά από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποφύγει τον κίνδυνο να υποχρεωθεί να πάει στη δίκη. Στην συγκεκριμένη δίκη που είχε γίνει τότε ο 15χρονος Γκάβιν Αρβίζο και ο μικρότερος αδερφός του είχαν παραδεχτεί ότι ο τραγουδιστής τους έδειχνε ταινίες πορνό, τους έδινε αλκοόλ, είχε αυνανιστεί μπροστά τους και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τον 13χρονο. Τελικά τον Ιούνιο του 2005 ο Μάικλ Τζάκσον είχε κριθεί αθώος και είχαν αποσυρθεί οι κατηγορίες εναντίον του. 

Πηγή: dailymail.co.uk

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019, 20:51