Η κατάσταση της πανδημίας Covid-19 στη Γαλλία είναι ανησυχητική, δήλωσε ο επικεφαλής της Ανώτατης Αρχής Υγείας (HAS) μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, την ώρα που η κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν εξετάζει την επιβολή τρίτου lockdown.

Η Γαλλία έχει τον έβδομο μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από Covid-19 παγκοσμίως, με περισσότερους από 73.000 θανάτους. «Είναι μια ανησυχητική περίοδος. Εξετάζουμε τους αριθμούς καθημερινά. Πρέπει να λαμβάνουμε μέτρα αρκετά γρήγορα (…) όμως παράλληλα όχι πολύ βιαστικά» δήλωσε ο Ντομινίκ Λε Γκιλιντέκ, επικεφαλής της HAS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Γαλλίας για την πανδημία, δήλωσε χθες, Κυριακή, ότι η Γαλλία πιθανόν να χρειαστεί ένα τρίτο εθνικό lockdown, ίσως ήδη κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Φεβρουαρίου, λόγω των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2 που κυκλοφορούν στη χώρα.

«Πιθανότατα θα χρειαστεί μια νέα καραντίνα. Το αν θα είναι πολύ αυστηρή, όπως του Μαρτίου, ή πιο χαλαρή, όπως εκείνη του Νοεμβρίου, είναι πολιτική απόφαση» είπε χθες, Κυριακή, ο Ντελφρεσί μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον, όταν ρωτήθηκε σχετικά σήμερα, απάντησε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα. «Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Υπάρχουν διάφορα σενάρια, αλλά ακόμη καμία απόφαση» επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Classique.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη περίοδο ισχύει σε όλη τη Γαλλία απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 6 το πρωί προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της Covid-19, όμως ο μέσος αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων αυξήθηκε από 18.000 σε περισσότερες από 20.000.

Ο Ζοφρουά Ρου ντε Μπεζιέ, επικεφαλής της ένωσης εργοδοτών MEDEF, δήλωσε ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και σχολεία ανοιχτά, εφόσον επιβληθεί νέο lockdown, προκειμένου να προστατεύσει την οικονομία και την εκπαίδευση των παιδιών.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης