Ιστορική για τη σημασία της αλλά και εντυπωσιακή για την υποδοχή της, ήταν η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες όπου προσγειώθηκε σήμερα αεροσκάφος του αιγυπτιακού εθνικού αερομεταφορέα Egyptair στο Τελ Αβίβ, στο Διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν της ισραηλινής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει και ο αιγυπτιακός Τύπος, από τη δεκαετία του 1980, οι μόνες πτήσεις μεταξύ Ισραήλ και Καΐρου που εκτελούνταν ήταν με την αεροπορική εταιρεία Air Sinai, θυγατρική της EgyptAir, η οποία όμως πραγματοποιούσε πτήσεις με αεροσκάφη χωρίς σημαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεών της, η EgyptAir θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις από το Κάιρο στο Τελ Αβίβ, από τον Οκτώβριο.

Η σημερινή πρώτη πτήση έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου ο νεοεκλεγείς Ισραηλινός Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Αίγυπτο, συναντώντας τον Αιγύπτιο Πρόεδρο ‘Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στο Σαρμ Ελ-Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας, μία επίσκεψη που ήταν επίσης η πρώτη Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο από το 2011 και όπου μάλιστα ο κ. Μπένετ είχε δηλώσει ότι είναι σημαντικός ο ρόλος που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή και ότι μετά από τέσσερις δεκαετίες, η ειρηνευτική συνθήκη Αιγύπτου-Ισραήλ παραμένει ακρογωνιαίος λίθος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης