Ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε το Σάββατο ότι ελπίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβραδύνει την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία μέχρι να καταστραφεί η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μιλώντας από την Άγκυρα, ο Γκράχαμ είπε ότι πιστεύει πως ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, εργάζεται βάσει ενός σχεδίου με την Τουρκία για την απομάκρυνση στοιχείων της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία θεωρεί ότι η πολιτοφυλακή YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Παράλληλα ο γερουσιαστής Γκράχαμ δήλωσε ότι η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας δεν μπορεί να προχωρήσει έως ότου ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν “τύχει αντιμετώπισης”, όπως είπε χαρακτηριστικά χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Μιλώντας από την Άγκυρα μια μέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γκράχαμ είπε επίσης ότι το Κογκρέσο θα επαναφέρει τις κυρώσεις εναντίον όσων εμπλέκονται στη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης