«Αυτό που βιώνουμε τώρα στη Mόρια δεν είναι συμβατό με τις αντιλήψεις μου για την Ευρώπη. Η ΕΕ είναι μια κοινότητα αξιών. Δεν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκείνη η οποία αποτυγχάνει πρωτίστως στο θέμα αυτό. Aποτελεί όνειδος η κατάσταση ιδιαίτερα για τα κράτη μέλη που αρνούνται να υιοθετήσουν μια κοινή μεταναστευτική πολιτική εδώ και χρόνια. Αυτό μας οδηγεί ξανά και ξανά σε τέτοιες συγκλονιστικές εικόνες», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά Θέματα Μίχαελ Ροτ στην ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων T-Online.

Ο Ροτ κάλεσε τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας. «Πραγματικά δεν πρέπει να αποτύχουμε λόγω του αριθμού των προσφύγων που θα κατανεμηθούν. Μπορούμε και πρέπει σίγουρα όλοι να κάνουμε πολύ περισσότερα στην Ευρώπη για την υποδοχή προσφύγων»,  δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD)  πολιτικός, αναφερόμενος στη τρέχουσα συζήτηση για την κατανομή των προσφύγων.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ομοσπονδιακά κρατίδια και πολλοί δήμοι στη Γερμανία είναι επίσης έτοιμοι, γι’ αυτό και δείχνουν μεγάλη προθυμία να βοηθήσουν. Η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και υποστήριξη. Σε στενό συντονισμό με τους Έλληνες, η βοήθεια πρέπει να είναι γρήγορη και αποτελεσματική», τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης