Η σύνθεση της νέας Κομισιόν υπό τη νέα πρόεδρο φον ντερ Λάιεν σχολιάζεται εκτενώς σήμερα στον γερμανικό Τύπο. Αναφορές στις γερμανόφωνες εφημερίδες και στις αυξημένες ροές μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά.

Σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τη σύνθεση της νέας Κομισιόν υπό την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες: Η Süddeutsche Zeitung προειδοποιεί: «Η καταστροφική πολιτική των Μπόρις Τζόνσον και Ντόναλντ Τραμπ, η ενίσχυση της Κίνας, η θρασύτητα των κυβερνήσεων σε Πολωνία και Ουγγαρία και ο κίνδυνος νέων κρίσεων χρέους δείχνουν πόσο οι Ευρωπαίοι έχουν ανάγκη την ΕΕ. Η νέα Κομισιόν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες με πρότζεκτ που ωφελούν την Ευρώπη στο σύνολό της και πείθουν τον πληθυσμό για τη σημασία τους. Σε αυτά ανήκουν μια κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική καθώς και πολιτική ασφαλείας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα Die Welt εστιάζει σε δύο υποψηφιότητες: «Η δανέζα φιλελεύθερη πολιτικός Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία εμπνέει τόσο τους κεντροδεξιούς όσο και τους Πράσινους, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της ψηφιακής οικονομίας. Θεωρείται ισχυρή φωνή στην πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που φιλοδοξεί να συνδιαμορφώσει την ΕΕ του αύριο, χωρίς φόβο απέναντι τους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς αλλά με οργή για την έλλειψη φιλοδοξίας από τους Ευρωπαίους. Στο πλευρό της θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν, η Γαλλίδα κεντρική τραπεζίτης, επίσης, φιλελεύθερη Σίλβι Γκουλάρ, μια διανοούμενη αποφασισμένη να ενισχύσει τις φωνές της καινοτομίας μέσα στην ΕΕ».

Πηγή: Deutsche Welle

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης