Είναι πολύ νωρίς για το Βερολίνο να συζητήσει για την πιθανή συμμετοχή του σε μια αποστολή ναυτικής προστασίας υπό τη διοίκηση των Ευρωπαίων στον Κόλπο, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, διαψεύδοντας δημοσίευμα γερμανικού μέσου ενημέρωσης.

Ο όμιλος μέσων ενημέρωσης RND, ανέφερε νωρίτερα σήμερα, επικαλούμενος ανθρώπους που συμμετείχαν στη συνάντηση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της γερμανικής βουλής, ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο βρετανικό σχέδιο για τη συγκρότηση αυτής της ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής για τη διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το RND μετέδωσε ότι ο Γερμανός ΥΠΕΞ δήλωσε στη συνάντηση της επιτροπής: «Θέλουμε να είμαστε εκεί», μιλώντας για τη συμμετοχή της Γερμανίας στην αποστολή αυτή.

«Ο υπουργός δεν το είπε αυτό», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου στο Reuters διαψεύδοντας το δημοσίευμα.

«Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε για πιθανές μορφές συμμετοχής της Γερμανίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος. «Αιτήματα για συμμετοχή του γερμανικού στρατού δεν είναι μέχρι στιγμής το αντικείμενο αυτών των συζητήσεων (με τη Βρετανία και τη Γαλλία)», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μπούντεσταγκ θα πρέπει να δώσει την έγκριση για πιθανή συμμετοχή της Γερμανίας στην αποστολή, ανέφερε το RND.

Ο μέχρι χθες υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ, που απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, έχει καλέσει για τη συγκρότηση μιας αποστολής ναυτικής προστασίας υπό τη διοίκηση των Ευρωπαίων στον Κόλπο, μετά την κατάσχεση από το Ιράν ενός δεξαμενόπλοιου που έφερε βρετανική σημαία στο Στενό του Ορμούζ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης