Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς διάβασε δημόσια χθες ένα μήνυμα που έλαβε μέσω Facebook από έναν νεαρό Σύρο πρόσφυγα, ο οποίος προτρέπει τους Γερμανούς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Στο μήνυμα-ανοικτή επιστολή του προς τον γερμανικό λαό ο Άμπντουλ Αμπάσι, μεταφραστής στο Γκέτινγκεν, αφηγείται ότι είδε φίλους του να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια του καθώς συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα τον εκδημοκρατισμό της Συρίας το 2012, σημείωσε ο Σουλτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι σκοποί τους και οι επιθυμίες τους αφορούσαν πράγματα που θεωρούνται φυσιολογικά στη Γερμανία του 2017. Πέθαναν επειδή ήθελαν να ζήσουν σαν ελεύθεροι άνθρωποι (…). Ήθελαν να έχουν το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά, στην πολιτική, στη χώρα τους», γράφει ο Αμπάσι.

«Η δυνατότητα να ψηφίζεις και να ζεις σε μια δημοκρατική χώρα είναι ένα όνειρο για πολλούς σε αυτόν τον κόσμο», συνεχίζει. «Πηγαίνετε να ψηφίσετε και να προστατεύσετε τη δημοκρατία σας, να προστατεύσετε εμάς από τους ανθρώπους που μας χωρίζουν σε κατηγορίες, δίνουν αγώνα για να μη ζήσουμε μαζί, θέλουν να διχάσουν την κοινωνία».

Στη σελίδα του προφίλ του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, ο Αμπάσι αναφέρει πως κατάγεται από το Χαλέπι της Συρίας και σπουδάζει οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σουλτς τόνισε ότι αυτή η ανοικτή επιστολή υπογραμμίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει η συμμετοχή στις εκλογές, την ώρα που το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προβλέπεται ότι θα γίνει η πρώτη ακροδεξιά παράταξη που θα εκλέξει βουλευτές στην Μπούντεσταγκ μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Αμπάσι ανήρτησε την ανοικτή επιστολή αυτή απαντώντας σε μια ανάρτηση του Σουλτς στο Facebook, στην οποία ο υποψήφιος του SPD αποκάλεσε την AfD «κίνδυνο για τη δημοκρατία μας» κι επανέλαβε τη θέση του ότι «δεν έχει καμιά δουλειά στη Βουλή» της χώρας.

Η AfD εκτιμάται ότι μπορεί να λάβει ακόμη και το 13% των ψήφων στις σημερινές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, κάτι που εάν επαληθευτεί θα σημάνει πως θα γίνει το τρίτο ισχυρότερο κόμμα της χώρας.

«Τι υπέροχη επιστολή, και τι πρόκληση για εμάς», συμπλήρωσε ο Μάρτιν Σουλτς απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του στην τελευταία ομιλία του πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Πηγή: AΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης