Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη συνάντηση των δύο υποψηφίων για το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) στο κτήριο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) και την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Die Welt, η συνάντηση του αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ με τον αρχηγό της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ για την επιλογή του υποψήφιου καγκελάριου που θα οδηγήσει τα δύο κόμματα στις πρώτες εκλογές αφού αποχωρήσει η Άνγκελα Μέρκελ, διήρκεσε τρεισήμισι ώρες, αλλά δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζέντερ πέταξε αργά χθες το βράδυ εκτάκτως στο Βερολίνο με ιδιωτικό αεροσκάφος, ενώ και ο Λάσετ βρισκόταν από νωρίς στα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας του κρατιδίου του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Μαζί με τους δύο αρχηγούς, στις διαβουλεύσεις συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του CDU Πάουλ Τσίμιακ, ο Γενικός Γραμματέας της CSU Μάρκους Μπλούμε και οι δύο επικεφαλής των Κ.Ο. Ραλφ Μπρίνκχαους (CDU) και Αλεξάντερ Ντόμπριντ (CSU).

Οι ίδιοι οι υποψήφιοι είχαν δηλώσει στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ότι ήθελαν η απόφαση να έχει ληφθεί έως το Σαββατοκύριακο, ωστόσο η προθεσμία εξέπνευσε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ και οι δύο αρχηγοί εμμένουν στην υποψηφιότητά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, η εφημερίδα Bild ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονταν «κοντά» σε αποτέλεσμα, αλλά ο Λάσετ τελικά αποχώρησε από την Bundestag λίγο πριν από τις 03:00 (ώρα Ελλάδος) χωρίς να ανακοινωθεί κάτι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης