Γερμανία: Χιλιάδες φιλοκούρδοι διαδηλωτές κατήγγειλαν την πολιτική της Τουρκίας απέναντι στο PKK

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015, 21:32
Γερμανία: Χιλιάδες φιλοκούρδοι διαδηλωτές κατήγγειλαν την πολιτική της Τουρκίας απέναντι στο PKK
Περίπου 15.000 φιλοκούρδοι διαδηλωτές κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους του Ντίσελντορφ, στη δυτική Γερμανία, για να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει η Τουρκία εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα πολλών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και της ομοσπονδίας κουρδικών ενώσεων της Γερμανίας (Nav-Dem). Συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και διαδήλωσαν διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της Άγκυρας απέναντι στους Κούρδους.

Οι διαδηλωτές έστρεψαν τα πυρά του και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κατηγορούν ότι «έκλεισε συμφωνία» με την Τουρκία για το προσφυγικό ζήτημα, όπως ανέφερε η Nav-Dem στον ιστότοπό της.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντίσελντορφ σημείωσε ότι οι οργανωτές ανέμεναν 5.000-7.000 ανθρώπους στην κινητοποίηση αλλά τελικά ο αριθμός τους ήταν υπερδιπλάσιος.

Μετά από δύο χρόνια εκεχειρίας, οι συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων ανταρτών και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ξανάρχισαν το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει το 2012 με στόχο να τερματιστεί η σύρραξη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους από το 1984.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015, 21:37