Συναγερμός σήμανε το απόγευμα στις γερμανικές Αρχές, μετά από επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι σε λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εξ αυτών σοβαρά. Ο δράστης λίγο αργότερα συνελήφθη από τις Αρχές, ο οποίος και κρατείται. Τονίζεται ότι δεν υπάρχουν νεκροί, όπως επιβεβαίωσε και η γερμανική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στο περιστατικό, όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Luebecker Nachrichten, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει τρομοκρατικό υπόβαθρο στην επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένου του τρομοκρατικού υπόβαθρου», δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλα Χινγκστ.

Ωστόσο, η γερμανική αστυνομία έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης ήταν πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένος.

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, επικαλούμενα επιβάτες του λεωφορείου σημειώνουν πως ο δράστης είναι ένας 34χρονος, με καταγωγή από το Ιράν, που έχει πλέον τη γερμανική υπηκοότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της επίθεσης

Αρχικά ο δράστης άφησε έναν σάκο στο λεωφορείο από το οποίο έβγαιναν καπνοί και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες. Ο δράστης επιτέθηκε και στον οδηγό, ο οποίος πρόλαβε να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου για να κατέβουν οι επιβάτες.

«Οι επιβάτες πηδούσαν, ουρλιάζοντας από το λεωφορείο. Ηταν τρομακτικό. Στη συνέχεια, οι τραυματίες απομακρύνθηκαν», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, στη Luebecker Nachrichten.

Νωρίτερα, η αστυνομία στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, όπου βρίσκεται το Λίμπεκ, έστειλε μήνυμα στο Twitter ότι ισχυρές δυνάμεις της είχαν αναπτυχθεί στην πόλη.

Το σημείο στο οποίο έλαβε χώρα η επίθεση είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στην περιοχή είχαν σπεύσει και ασθενοφόρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης