Σε εξέλιξη παραμένει μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο Χανάου της Έσσης, όπου λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά σε αλλεπάλληλες επιθέσεις σε μπαρ με ναργιλέδες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, τα θύματα βρίσκονταν έξω από τα συγκεκριμένα καταστήματα, ενώ η Ραδιοφωνία της Έσσης μετέδωσε ότι υπάρχει και τρίτο σημείο όπου διαπράχθηκε επίθεση, στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ύποπτος για τη διάπραξη των επιθέσεων οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους στην πόλη Χανάου, όχι μακριά από τη Φραγκφούρτη, στο κρατίδιο της Έσσης, βρέθηκε «νεκρός μέσα στο σπίτι του», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στην κατοικία του βρέθηκε άλλο ένα πτώμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως υπήρχαν και άλλοι δράστες», ανέφερε η γερμανική αστυνομία μέσω Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας ύποπτος συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις επιθέσεις.

Δεν είναι ακόμη διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόσωπο που ετέθη υπό κράτηση.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης ή οι δράστες άνοιξε ή άνοιξαν πυρ μέσα από αυτοκίνητο εν κινήσει.

Στην περιοχή επιχειρούν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και δύο ελικόπτερα, ενώ στη Χανάου έφθασαν επίσης ενισχύσεις από τη Βαυαρία.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο δήμαρχος της πόλης των 98.000 κατοίκων Κλάους Καμίνσκι δήλωσε συγκλονισμένος και τόνισε ότι η αποψινή νύχτα είναι «η χειρότερη που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί».

Παρότρυνε ωστόσο τους πολίτες της Χανάου να μην κάνουν αυθαίρετες εικασίες πριν εξιχνιαστεί η υπόθεση.

 

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδιδαν τα τοπικά ΜΜΕ για τους νεκρούς και συμπλήρωσε ότι η επιχείρηση εντοπισμού του δράστη ή των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης