Η ηγεσία των Xριστιανοδημοκρατών/Χριστιανoκοινωνιστών (CDU/CSU) θα συζητήσει τελικά το βράδυ της Κυριακής με εκπροσώπους του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) σχετικά με την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού «Τζαμάικα», δηλαδή με τη συμμετοχή και των Πρασίνων.

Σύμφωνα με κύκλους των συντηρητικών, οι ηγέτες των κομμάτων του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU), του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) και του Φιλελεύθερου (FDP) κόμματος Άρμιν Λάσετ, Μάρκους Ζέντερ και Κρίστιαν Λίντνερ, αποφάσισαν την Τετάρτη το βράδυ ότι θα συναντηθούν τελικά το βράδυ της Κυριακής, μετά την αρχική σιωπή εκ μέρους τους, η οποία δημιούργησε ερωτηματικά στο FDP. Έχουν επίσης κανονιστεί συνομιλίες με τους Πράσινους, οι οποίες προγραμματίζονται όμως για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο αποκλείσθηκαν εκ των προτέρων ως πιθανές ημερομηνίες από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), κάτι για το οποίο ο Ζέντερ είχε ενημερώσει εσωκομματικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa). Επισήμως ο λόγος ήταν ότι το απόγευμα της Παρασκευής διοργανώνεται γιορτή για τα 80ά γενέθλια του πρώην πρωθυπουργού της Βαυαρίας και πρώην πρόεδρου της CSU Έντμουντ Στόιμπερ, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Λάσετ εκτός από τον Ζέντερ. Επίσης για το Σάββατο, ο Ζέντερ είχε προγραμματίσει την συμμετοχή του σε συνεδριάσεις διαφόρων περιφερειακών επιτροπών της CSU.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης