Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε απόψε ότι πυροτεχνουργοί κλήθηκαν να εξουδετερώσουν επτά βόμβες που χρονολογούνταν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρέθηκαν στον χώρο όπου μελλοντικά πρόκειται να κατασκευαστεί το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, κοντά στο Βερολίνο.

Η επιχείρηση εξουδετέρωσης των βομβών ολοκληρώθηκε «χωρίς κανένα πρόβλημα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο DPA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι βόμβες ήταν σχετικά μικρές και είχαν ριφθεί από αμερικανικά βομβαρδιστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla αγόρασε μια έκταση στο Γκρουνχάιντε, στο ανατολικό Βερολίνο, έναντι 40,9 εκατομμυρίων ευρώ. Το πρώτο εργοστάσιό της στην Ευρώπη προβλέπεται να λειτουργήσει το 2021 και θα παράγει 500.000 οχήματα ετησίως.

Το σχέδιο ωστόσο έχει επικριθεί επειδή η μονάδα θα βρίσκεται σε μια δασώδη περιοχή. Η αποδάσωση θα μπορούσε να βλάψει τα άγρια ζώα αλλά και τις πηγές πόσιμου ύδατος. Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ, σημείωσε ωστόσο ότι η περιοχή αυτή δεν είναι δασική και ότι το εργοστάσιό του δεν θα καταλαμβάνει παρά «μόνο ένα μικρό μέρος της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης