Ξεπέρασε «κάθε προσδοκία» το εκλογικό αποτέλεσμα των Πρασίνων στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ρόμπερτ Χάμπεκ και απέδωσε τη μεγάλη επιτυχία αφενός στον ιδιαίτερα κυρίαρχο ρόλο που διαδραμάτισε το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής κατά την προεκλογική περίοδο και αφετέρου στην «αδράνεια» του κυβερνητικού συνασπισμού για τα θέματα περιβάλλοντος.

Ο γενικός διευθυντής των Πρασίνων Μίχαελ Κέλνερ περιέγραψε το μέχρι τώρα καλύτερο αποτέλεσμα του κόμματός του σε εθνικές εκλογές ως «σημάδι πολιτικής αλλαγής» για τη Γερμανία. «Το καλό αποτέλεσμα των Πρασίνων δείχνει σε πόσο μεγάλη κινητικότητα βρίσκεται αυτό το κομματικό σύστημα. Μετατρέψαμε αυτές τις εκλογές σε ένα “Sunday for Future” (Κυριακή για το Μέλλον, παραφράζοντας το μήνυμα «Παρασκευές για το Μέλλον», με τις διαδηλώσεις των μαθητών για το κλίμα). Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα και η χαρά στους Πράσινους είναι τεράστια» δήλωσε ο κ. Κέλνερ. Για «Sunday for Future» έκανε λόγο και η επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων για τις ευρωεκλογές Σκα Κέλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, οι Πράσινοι κερδίζουν 20,9%, αυξάνοντας την επίδοσή τους κατά 10,2% από τις ευρωεκλογές του 2014, και για πρώτη φορά τη δεύτερη θέση σε εθνική εκλογική αναμέτρηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης