Την παραίτησή του, έναν χρόνο πριν από τη λήξη της θητείας του, προανήγγειλε ο επικεφαλής της Νεολαίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κέβιν Κιούνερτ, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στις εκλογές του 2021.

Όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) εκπρόσωπος του SPD, ο 31χρονος Κέβιν Κιούνερτ θα υποβάλει την παραίτησή του στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο του SPD τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς το 2021 θα επιδιώξει να εξασφαλίσει έδρα στην Bundestag.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια αλλαγή προσώπου έγκαιρα, πριν από τις εκλογές του 2021, είναι το καλύτερο χρονικό σημείο. Ο ή η διάδοχός μου δικαιούται να βάλει τη δική του ή την δική της σφραγίδα στον προεκλογικό αγώνα του κόμματος», δήλωσε ο ίδιος ο κ. Κιούνερτ στην εφημερίδα Der Tagesspiegel.

Ο Κέβιν Κιούνερτ εξελέγη για πρώτη φορά στην ηγεσία της σοσιαλδημοκρατικής νεολαίας το 2017. Η θητεία του ανανεώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Έγινε ευρύτερα γνωστός ως ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της μη συμμετοχής του κόμματός του στην κυβέρνηση υπό την Άγγελα Μέρκελ μετά τις εκλογές του 2017, ενώ στις εσωκομματικές εκλογές του 2019 υποστήριξε τους Νόρμπερτ Βάλτερ – Μπόργιανς και Σάσα Έσκεν, οι οποίοι εξελέγησαν στην ηγεσία του SPD.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης