Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ διαβεβαίωσε ότι οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας δεν επιδιώκουν να διαλύσουν την κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», ούτε να ανατρέψουν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, παρά τη σκληρή στάση του ιδίου και του κόμματός του στο ζήτημα των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο Ζεεχόφερ είπε στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ότι συνεχίζει να συνεργάζεται εποικοδομητικά με τη Μέρκελ παρά τις διαφωνίες τους, ενώ εκτίμησε πως μπορεί να βρεθούν λύσεις που θα ικανοποιήσουν το συντηρητικό κόμμα της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), του οποίου ηγείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μέρκελ και ο Ζεεχόφερ έχουν εμπλακεί σε σύγκρουση για να σχέδιά του να αρχίσει να επαναπροωθεί μετανάστες και πρόσφυγες που φθάνουν στα γερμανικά σύνορα αν έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε., στην περίπτωση που η Γερμανίδα καγκελάριος δεν μπορέσει να επιτύχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας που να ικανοποιεί το CSU.

Οι Γερμανοί χριστιανοκοινωνιστές είναι αντιμέτωποι με μια κρίσιμη τοπική εκλογική αναμέτρηση, που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης