Με φυσική παρουσία των συνέδρων πρέπει να πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου το Συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) κατά το οποίο θα εκλεγεί νέος αρχηγός και υποψήφιος καγκελάριος, τόνισε πριν από λίγο εκπρόσωπος του κόμματος, διαψεύδοντας πληροφορίες που ήθελαν το Προεδρείο να επεξεργάζεται διαφορετικά σενάρια λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο σημερινό φύλλο της η εφημερίδα «Handelsblatt», επικαλούμενη ηγετικό στέλεχος του CDU, επισημαίνει ότι σχεδιάζεται ενδεχόμενη διοργάνωση του κρίσιμου Συνεδρίου ψηφιακά και εκλογή του νέου αρχηγού με επιστολική ψήφο. Η Στουτγάρδη, όπου είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο, αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή τη χειρότερη φάση της πανδημίας, ενώ σε όλη τη χώρα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ, κοντά στις 8.000. Εν τω μεταξύ, το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενέκρινε νομοθεσία η οποία επιτρέπει τη διαδικτυακή διεξαγωγή κομματικών συνεδρίων και την εκλογή αρχηγού ή την έγκριση ψηφισμάτων με επιστολική ψήφο ή κάλπες σε διάφορα σημεία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες της «Handelsblatt», μέλος της ηγετικής ομάδας του κόμματος τόνισε ότι μια συγκέντρωση 1.001 ατόμων δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, τη στιγμή που η ίδια η καγκελάριος ζητάει από τον κόσμο να μείνει στο σπίτι, αλλά άλλα μέλη του Προεδρείου επιμένουν ότι το Συνέδριο πρέπει να διεξαχθεί κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης