Αποκαταστάθηκε η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Αννόβερο μετά το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν αυτοκίνητο εισέβαλε στον αεροδιάδρομο, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, απορρίπτοντας την εκδοχή της τρομοκρατίας.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας 20χρονος Ευρωπαίος, που συνελήφθη γρήγορα και κρατείται, «είχε κάνει χρήση ναρκωτικών», τα τεστ για κοκαΐνη και αμφεταμίνες στα οποία υποβλήθηκε βγήκαν θετικά, εξήγησε η αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένα περιστατικό που έχει σχέση με την ασφάλεια του αερολιμένα του Αννόβερο σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 15:40 (τοπική ώρα/16.40 ώρα Ελλάδας). Ένας άνδρας έσπασε ένα φράγμα με ένα αυτοκίνητο και μπήκε στον ασφαλτοτάπητα» του αεροδρομίου, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η αστυνομία του Αννόβερο.

Το αυτοκίνητο, που έφερε πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας, ερευνήθηκε από τους αστυνομικούς που δεν βρήκαν κανένα όπλο, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γερμανικό Πρακτορείο dpa.

Παρότι οι αρχές απέκλεισαν την εκδοχή της τρομοκρατίας, δεν είναι ακόμη σε θέση να εξηγήσουν την ενέργεια του ατόμου αυτού, το οποίο όπως διευκρίνισαν ενήργησε σίγουρα μόνο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροδρόμιο του Αννόβερο επαναλειτουργεί από τις 20.05, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την προστασία του αεροδρομίου, ένα μέρος του τερματικού σταθμού Α έκλεισε, ωστόσο οι άλλοι δύο τερματικοί σταθμοί παρέμειναν ανοικτοί. Τα αεροπλάνα που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Αννόβερο, σύμφωνα με το dpa, κλήθηκαν να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια. Τουλάχιστον 13 αναχωρήσεις πτήσεων χρειάστηκε να καθυστερήσουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης