Γερμανία: Ξυλοκόπησαν με ρόπαλα ακροδεξιό βουλευτή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, 11:54
Γερμανία: Ξυλοκόπησαν με ρόπαλα ακροδεξιό βουλευτή
Ο Φρανκ Μάγκνιτς, βουλευτής και τοπικός κομματικός αξιωματούχος της γερμανικής Άκρας Δεξιάς, τραυματίσθηκε σοβαρά, όταν δέχθηκε επίθεση με «πολιτικά κίνητρα» από τρεις μασκοφόρους στη Βρέμη, έγινε γνωστό από την αστυνομία και το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Η αστυνομία της Βρέμης ανακοίνωσε ότι η επίθεση κατά του Φρανκ Μάγκνιτς, βουλευτή του AfD και επικεφαλής της οργάνωσης του ακροδεξιού κόμματος για την πόλη-κρατίδιο της Βρέμης, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της πόλης.

«Δεδομένων των δραστηριοτήτων του θύματος, θεωρούμε ότι πρόκειται για πολιτικών κινήτρων ενέργεια» ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας πως οι αρμόδιες για τέτοιου είδους υπηρεσίες ασφαλείας του κρατιδίου έχουν αναλάβει την έρευνα.

Το ακροδεξιό κόμμα δημοσίευσε φωτογραφία του βουλευτή αναίσθητου σε κρεβάτι νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το ακροδεξιό κόμμα, ο Φρανκ Μάγκνιτς δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα που είχαν καλυμμένα πρόσωπα. «Τον χτύπησαν με ξύλινα ρόπαλα μέχρι που έμεινε αναίσθητος και στη συνέχεια τον κλότσησαν καθώς ήταν πεσμένος στο έδαφος» ανακοίνωσε η Εναλλακτική για τη Γερμανία, προσθέτοντας ότι ένας οικοδόμος που ήταν παρών έβαλε τέλος στην επίθεση.

Ο Γεργκ Μόιτεν, στέλεχος του AfD, κατήγγειλε ότι οι δράστες «χτύπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου» τον βουλευτή και δήλωσε σοκαρισμένος.

Την περασμένη Πέμπτη, η έκρηξη μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα γραφεία του AfD στην περιοχή της Σαξονίας, που είναι ένα από τα προπύργια της γερμανικής Ακροδεξιάς.

Η Εναλλακτική για τη Γερμανία είναι από τον Σεπτέμβριο του 2017 το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ομοσπονδιακή βουλή, απέναντι στον συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ που απαρτίζεται από συντηρητικούς και σοσιαλδημοκράτες. Οι δημοσκοπήσεις τού δίνουν λίγο κάτω από το 15% της πρόθεσης ψήφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, 12:03