Τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν στο Μόναχο από την Κυριακή του Πάσχα θα χαλαρώσουν και πάλι την Τετάρτη.

Μετά την υπέρβαση του κρίσιμου ορίου συχνότητας των 100 κρουσμάτων την Μεγάλη Παρασκευή (των καθολικών) στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, την Κυριακή του Πάσχα τέθηκε σε ισχύ το λεγόμενο “φρένο έκτακτης ανάγκης” για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επειδή όμως ο δείκτης συχνότητας ήταν κάτω από 100 για τρεις ημέρες από το Μεγάλο Σάββατο έως και την Δευτέρα του Πάσχα, τα αυστηρότερα μέτρα θα παύσουν να ισχύουν από την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της πόλης του Μονάχου. Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας δεν θα ισχύει πλέον και θα επιτραπεί στα καταστήματα, τα μουσεία και τον ζωολογικό κήπο να ανοίξουν ξανά.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), η συχνότητα των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών στο Μόναχο ήταν 96,1 την Δευτέρα του Πάσχα. Την Κυριακή του Πάσχα η τιμή ήταν 94,5. Το RKI επισημαίνει εν τούτοις ότι ο αριθμός των λοιμώξεων κατά τις δημόσιες αργίες ενδέχεται να ανακοινωθεί με καθυστέρηση από τις υγειονομικές Αρχές και ότι είναι πιθανόν να έχουν γίνει λιγότερα διαγνωστικά τεστ σε πολίτες.

Εδώ και λίγο καιρό έχουν αυξηθεί σημαντικά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη την Βαυαρία. Ένα μεγάλο μέρος των περιφερειών και των αστικών περιοχών του εν λόγω κρατιδίου έχει ξεπεράσει την τιμή των 100 κρουσμάτων. Πρώτη στην κατάταξη σήμερα, Δευτέρα, ήταν η πόλη του Χοφ με 469,2 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης