Μύδρους κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, που είχε επισκεφθεί την Αθήνα και την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Σότσι, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τη «στοχοποίηση» της χώρας του από Βερολίνο και Παρίσι και την υπεράσπιση των «άδικων διεκδικήσεων» της Ελλάδας, τη στιγμή που η Άγκυρα «προχωρά σε διπλωματικές κινήσεις που θα λύσουν την κρίση του σιταριού και της ενέργειας», απάντησε: «Ο υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και σε αυστηρό τόνο και φανερά ενοχλημένος σημείωσε, σύμφωνα με τη Hürriyet: «Δυστυχώς η Γερμανία και η Γαλλία είναι και αυτές όργανα της ελληνικής και ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ συγχωρούν τα βήματα της Ελλάδας που περιφρονεί το διεθνές δίκαιο. Η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής. Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών».

Μάλιστα, οι τούρκοι δημοσιογράφοι δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν τον Τούρκο πρόεδρο και για τις εξελίξεις στην Ελλάδα με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Αυτό είναι εσωτερικό τους ζήτημα», σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος κρατώντας ουδέτερη στάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης