H επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ τάσσεται υπέρ της συντονισμένης δράσης σε εθνικό επίπεδο για όποια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κριθεί δυνατή.

«Είναι σημαντικό να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφους κανόνες. Όλα τα άλλα θέτουν επιπλέον ερωτήματα. Εκφράστηκε και στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης των πρωθυπουργών των κρατιδίων η σταθερή βούληση να παρουσιαστεί από κοινού με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ένα καλό συνολικό πακέτο με το οποίο να μπορούμε πιθανόν να κάνουμε τα πρώτα βήματα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, ανάλογα με την εξέλιξη των αριθμών το Πάσχα. Αποφασιστικός παράγοντας για την περαιτέρω πορεία της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί θα είναι το ερώτημα: Είναι τα μέτρα που έχουμε λάβει τώρα βιώσιμα και είναι τα πρώτα βήματα για τη χαλάρωσή τους δυνατά;» είπε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) η επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπαουερ αναφερόμενη στο θέμα της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χριστιανοδημοκράτης πολιτικός επέκρινε το γεγονός ότι ορισμένα καταστήματα είναι ανοιχτά σε ένα κρατίδιο και κλειστά σε άλλο γειτονικό. «Δεν μπορεί να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αμέσως δημιουργείται μεγάλη κινητικότητα προς εκείνο. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο τα κρατίδια έχουν κάθε συμφέρον να είναι όσο το δυνατόν πιο συντονισμένοι μεταξύ τους», όπως είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης