Δημοσκόπηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό με αφορμή τους πρόσφυγες στα ελληνοτουρκικά σύνορα διεξήγαγε η εταιρεία Infratest-Dimap για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το 48% απάντησε ότι κράτη όπως η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να δεχθούν πρόσφυγες, ακόμη και αν άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιταχθούν, ενώ το 49% διαφωνεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, υπέρ τάσσεται το 75% των ψηφοφόρων των Πρασίνων (Die Gruenen), το 71% των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και το 60% των Αριστερών (Die Linke) ψηφοφόρων.

Αντίθετα, το 95% των ψηφοφόρων του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και το 69% των Φιλελευθέρων (FDP) τάσσεται κατά.

Οι συντηρητικοί (CDU/CSU) ψηφοφόροι είναι υπέρ του να δεχτεί η Γερμανία και η Γαλλία τους πρόσφυγες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε ποσοστό 49%, ενώ το 46% διαφωνεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 51% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ το 45% την απορρίπτει. Το 59% πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να προσφέρει πρόσθετη στήριξη στην Τουρκία για να τηρήσει αυτή την συμφωνία και το 31% πιστεύει ότι πρέπει.

Το 57% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα πρέπει να τα περάσουν και στη συνέχεια να κατανεμηθούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι το οποίο όμως απορρίπτουν αρκετές χώρες. Το 41% τάσσεται κατά του ανοίγματος των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης