Προσύμφωνο παραγγελίας του ρωσικού εμβολίου Sputnik V θα υπογράψει σήμερα η κυβέρνηση της Βαυαρίας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Ζέντερ, προκειμένου, εφόσον το εμβόλιο λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, να γίνει άμεσα η παράδοσή του.

«Εάν το Sputnik V εγκριθεί στην Ευρώπη, τότε η Βαυαρία θα λάβει επιπλέον εμβόλια από αυτή την εταιρία – νομίζω είναι 2,5 εκατομμύρια εμβόλια, τα οποία θα παραληφθούν πιθανότατα τον Ιούλιο, προκειμένου να αυξηθεί η δυνατότητα εμβολιασμού μας», δήλωσε ο κ. Ζέντερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για «βαυαρικά παιχνίδια δύναμης» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς Ντίτμαρ Μπαρτς, τονίζοντας ότι «σε μια κρίση απαιτείται αλληλεγγύη και όχι άκρατος εγωισμός για την προσωπική καριέρα κάποιου». Πρόσθεσε, δε, ότι η πολιτική του είναι «πρώτα η Βαυαρία», κατά το «πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Ζέντερ, αν το Sputnik V λάβει την έγκριση του ΕΜΑ, θα παράγεται σε εργοστάσιο της εταιρίας «R-Pharm» στο Ιλερτίσεν της Βαυαρίας. «Προϋπόθεση είναι η έγκριση. Αλλά είναι καλό το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η επιλογή και έχει διασφαλιστεί. Η μη αποδοχή αυτής της επιλογής θα αποτελούσε αμέλεια», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετσεκ.

Ο κ. Ζέντερ είχε ουσιαστικά προαναγγείλει αυτή του την απόφαση σε πρόσφατη συνέντευξή του, ενώ είχε προτρέψει και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ο κ. Ζέντερ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνησή του ακυρώνει όλα τα σχέδια για ενδεχόμενη χαλάρωση κάποιων από τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας το προσεχές διάστημα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων έχει υπερβεί το όριο των 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, το οποίο έχει συμφωνηθεί μεταξύ ομοσπονδίας και κρατιδίων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης