Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Τουρκία 74 Γερμανοί πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα επειδή τους έχουν επιβληθεί ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, επιβεβαίωσε σήμερα, Τρίτη, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο αριθμός αυτών των Γερμανών πολιτών έχει σχεδόν διπλασιασθεί από τα τέλη Αυγούστου, όταν οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις αφορούσαν 38 Γερμανούς υπηκόους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των Γερμανών που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος από πέρυσι, με 59 Γερμανούς να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τουρκικές φυλακές, σε σύγκριση με τους 60 που ήταν τον Νοέμβριο.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν διαφοροποιεί πλέον δημόσια τους ανθρώπους που έχουν φυλακισθεί για ποινικά αδικήματα απ’ αυτούς που βρίσκονται στη φυλακή για πολιτικούς λόγους, σε μια προσπάθεια να αποφύγει περαιτέρω επιδείνωση των διμερών σχέσεων.

Το θέμα είναι πιθανό να τεθεί όταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Νοέμβριο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είχε δηλώσει πως οι φυλακίσεις Γερμανών πολιτών είναι ένα από τα ζητήματα που εμποδίζουν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης