Οι Πράσινοι ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ταχθεί υπέρ ενός  θεμελιωδώς διαφορετικού συστήματος ασύλου στην Ευρωπαϊκού Ένωση  μετά την πυρκαγιά στον ελληνικό καταυλισμό προσφύγων της Μόριας.

 «Τα ερείπια της Μόριας είναι τα ερείπια ενός συστήματος, το οποίο δεν επιτρέπεται να ξαναδημιουργήσουμε ποτέ», δήλωσε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ στην ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων T-Online.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Πράσινοι προτείνουν τώρα οι αιτούντες άσυλο, μετά από έναν σύντομο έλεγχο υγείας και ασφάλειας, να μεταφέρονται γρήγορα από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε άλλες χώρες με έναν δεσμευτικό μηχανισμό κατανομής. Οι διαδικασίες ασύλου πρέπει να πραγματοποιούνται μόνον εκεί.

Αυτό προκύπτει από έγγραφη πρόταση των Πρασίνων προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το οποίο επικαλείται η T-Online. Μέχρι στιγμής, οι διαδικασίες ασύλου για τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη διεκπεραιώνονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επειδή οι διαδικασίες διαρκούν πολύ, οι καταυλισμοί είναι υπερπλήρεις σε πολλά μέρη.

Στις χώρες της Ε.Ε. που θα συμμετέχουν εθελοντικά στην υποδοχή προσφύγων θα πρέπει να παρέχεται οικονομική ενίσχυση. Οι Πράσινοι ζητούν να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό Ταμείο ενσωμάτωσης, το οποίο να υποστηρίζει τις περιφέρειες και τους δήμους για την στέγαση, την ένταξη και την φροντίδα των προσφύγων τους οποίους δέχονται. Τα κράτη που δεν επιθυμούν να υποδεχθούν πρόσφυγες θα πρέπει να συνεισφέρουν οικονομικά στην κάλυψη «τουλάχιστον του πραγματικού κόστους» το οποίο θα επιβαρύνει τα κράτη που θα φιλοξενούν πρόσφυγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης