Η κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ θέλει να περιορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων σε πάρτι για να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, όπως προκύπτει από ένα σχέδιο ψηφίσματος, το οποίο είδε το Reuters ενόψει της συνάντησης της καγκελαρίου με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων σήμερα.

Μέχρι στιγμής η Γερμανία έχει καλύτερες επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η Μέρκελ ανακοίνωσε στα στελέχη του κόμματός της χθες Δευτέρα ότι ο ρυθμός μόλυνσης πιθανόν να φθάσει τις 19.200 ημερησίως αν συνεχιστεί η παρούσα φάση, σύμφωνα με μια πηγή του κόμματός της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η Γερμανία κατέγραψε 2.089 νέα κρούσματα του κορωνοϊού και 11 θανάτους από covid-19, σύμφωνα με απολογισμό του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας Ρόμπερτ Κοχ.

Βάσει μιας «στρατηγικής hot spot», η κυβέρνηση επιθυμεί να ενισχύσει τους περιορισμούς στον αριθμό παρευρισκομένων σε πάρτι στα 25 άτομα ιδιωτικά και στα 50 άτομα σε δημόσιους χώρους, όπου ο ρυθμός μόλυνσης επταημέρου ανέρχεται σε 35 ανά 100.000, όπως προκύπτει από το προσχέδιο.

Οι ισχύουσες απαγορεύσεις για την κατανάλωση αλκοόλ επίσης θα ενισχυθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν ο ρυθμός μόλυνσης επταημέρου φθάσει τα 50 ανά 100.000, οι εορτασμοί σε ιδιωτικούς χώρους θα περιοριστούν στα δέκα άτομα και σε δημόσιους στα 25, σύμφωνα πάντα με το προσχέδιο.

Η μαζικής κυκλοφορίας ταμπλόιντ Bild έγραψε ότι τα σχέδια της Μέρκελ συναντούν αντιρρήσεις από ορισμένους πρωθυπουργούς κρατιδίων, οι οποίοι θα πρέπει να συμφωνήσουν σε αυτά.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης