Η γερμανική κυβέρνηση θα διαθέσει 64,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες του κύματος προσφύγων προς τη Γερμανία από το 2015, σύμφωνα με κατάλογο που κατάρτισε το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών, τον οποίο επικαλείται το περιοδικό “Spiegel”.

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς σχεδιάζει να διαθέσει 20,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2021 και άλλα 16,4 δισεκατομμύρια ευρώ για το επόμενο έτος. Προβλέπονται επίσης ακόμα 16,2 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2023, πριν το ποσό που θα διατεθεί για τους αιτούντες άσυλο μειωθεί στα 11,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των αιτιών της φυγής από τις χώρες προέλευσης όσων ζητούν προστασία. Το ποσόν που θα διατεθεί για το σκοπό αυτό ανέρχεται στα 25,4 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2024, ενώ 22,9 δισεκατομμύρια ευρώ προορίζονται για κοινωνικές παροχές στους πρόσφυγες.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να διαθέσει 8,2 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τα έτη αυτά για μέτρα ένταξης των μεταναστών, όπως είναι τα μαθήματα γλωσσών. Τέλος, προορίζει 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ για την απαλλαγή των δήμων και των κοινοτήτων από το κόστος των προσφύγων .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης