Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε σήμερα το πρωί έρευνες σε περισσότερα από 40 σπίτια και επιχειρήσεις σε πέντε κρατίδια της Γερμανίας στο πλαίσιο έρευνας που έχει ξεκινήσει για την παράνομη εισαγωγή στη χώρα μεταναστών για να εργαστούν στη βιομηχανία συσκευασίας κρεάτων, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία αναζητά για να ανακρίνει περισσότερους από 80 εργαζόμενους, οι οποίοι προέρχονται ως επί το πλείστον από χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε, όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται δύο εταιρείες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εισήγαγαν παράνομα στη Γερμανία τους εργαζομένους αυτούς για να εργαστούν στον τομέα της συσκευασίας κρεάτων, πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η έρευνα επικεντρώνεται σε 10 κύριους υπόπτους.

Ο τομέας της συσκευασίας κρεάτων της Γερμανίας έχει δεχθεί έντονα πυρά φέτος για τη διαδεδομένη ανάθεση εργασίας με υπεργολαβία σε μετανάστες από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, καθώς ο συνωστισμός τους σε δομές στέγασης και η ελλιπής επίβλεψή τους κατηγορείται για την επιτάχυνση της διασποράς του COVID-19 με την εμφάνιση νέων τοπικών εστιών του νέου κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης