Επιβάτες κατάφεραν να σταματήσουν ένα τραμ που έτρεχε ανεξέλεγκτο στη Βόννη αφού ο μηχανοδηγός του έχασε τις αισθήσεις του, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, όπως ανέφεραν τη Δευτέρα πολλά τοπικά ΜΜΕ.

Δύο άνδρες έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στην καμπίνα του μηχανοδηγού, όταν διαπίστωσαν ότι το τραμ πέρασε από οκτώ στάσεις χωρίς να σταματήσει σε καμία, γράφει η εφημερίδα General Anzeiger.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά οι επιβάτες προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να ενεργοποιήσουν το σύστημα που σταματά το τραμ σε περίπτωση ανάγκης και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Στην καμπίνα βρήκαν τον μηχανοδηγό λιπόθυμο και μπόρεσαν τελικά να σταματήσουν το τραμ, αφού επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την εταιρεία δημόσιων μεταφορών SWB.

«Έκαναν ακριβώς αυτό που έπρεπε σε μια επικίνδυνη κατάσταση και πιθανότατα έσωσαν τη ζωή τους», είπε ο δήμαρχος της Βόννης, Άσοκ Σριντάραν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 47χρονος μηχανοδηγός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.

Η εταιρεία μεταφορών SWB εξήγησε σήμερα ότι οι επιβάτες στο τραμ δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν αυτομάτως το σύστημα πέδησης, όπως γίνεται για παράδειγμα στα τρένα, καθώς μόνο ο μηχανοδηγός μπορεί να το κάνει αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης