Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Kέβιν Κιούνερτ προειδοποίησε την Ένωση για ενδεχόμενο μπλοκάρισμα της βασικής σύνταξης.

«Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού συμφώνησαν πριν από δύο μήνες σε μια λύση για την παροχή της βασικής σύνταξης και το SPD δεν θα επιτρέψει να αρχίσουμε ξανά τη συζήτηση από την αρχή», δήλωσε ο Κιούνερτ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της ισχυρής Νεολαίας του κόμματος στις εφημερίδες του «Γερμανικού Δικτύου Συντακτών» (“Redaktionsnetzwerk Deutschland”) / έκδοση Τρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η βασική σύνταξη δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτε περισσότερο από την αναγνώριση της προσφοράς μιας ζωής ανθρώπων που έχουν εργαστεί εδώ και δεκαετίες, έχουν μεγαλώσει παιδιά ή φροντίζουν συγγενείς”, τόνισε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.«Εάν το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το (βαυαρικό) Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU) με προσχηματικούς λόγους προσπαθούν τώρα να μπλοκάρουν τη βασική σύνταξη στα τελευταία λίγα μέτρα πριν από την εφαρμογή της, αυτό δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθεί ανεύθυνο. Σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο (1,4 εκατομμύριο) συνταξιούχοι στη Γερμανία ορθώς αναμένουν από εμάς να εφαρμόσουμε αξιόπιστα τη (συμφωνία για τη) βασική σύνταξη», υπογράμμισε.

Ο επίσης Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μήνες συζητήσεων εντός του συνασπισμού Συντηρητικών – Σοσιαλδημοκρατών, νομοσχέδιο για τη βελτίωση των χαμηλών συντάξεων των συνταξιούχων οι οποίοι κατέβαλαν επί πολλά χρόνια εισφορές. Ας σημειωθεί ότι από την πλευρά των δύο συντηρητικών κομμάτων (CDU/CSU) υπήρξαν επικριτικές φωνές οι οποίες κατηγόρησαν τον Χουμπέρτους Χάιλ ότι δεν τηρεί τους όρους της συμφωνίας για την σύναψη του κυβερνητικού συνασπισμού με αυτό το νομοσχέδιο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης