Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο συγκρότημα κινηματογράφων Kinopolis στην πόλη Viernheim που βρίσκεται κοντά στη Φρανκφούρτη στη δυτική Γερμανία.

Νεκρός από πυρά αστυνομικών έπεσε ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε συγκρότημα κινηματογράφων στο Viernheim της δυτικής ΓερμανίαςΓια αρκετούς τραυματίες κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα FAZ, σύμφωνα με την οποία ο δράστης είχε οχυρωθεί μέσα στο κτήριο. Τοπική εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης εισέβαλε λίγο μετά τις 15.00 (τοπική ώρα) στο κτήριο βαριά οπλισμένος και φορώντας μάσκα και ζώνη πυρομαχικών, ενώ δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό εάν έπιασε ομήρους. Οι Αρχές έκαναν λόγο για «κατάσταση απειλής» που σχετίζεται με τη χρήση όπλου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε επιχείρηση εξουδετέρωσης του δράστη. Κατά την αστυνομική έφοδο στο συγκρότημα έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Έσσης ανακοίνωσε λίγο μετά τις 18.00 (ώρα Ελλάδας) ότι ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γερμανικό υπουργείο έκανε μάλιστα λόγο για μια «διαταραγμένη προσωπικότητα» αναφορικά με τον ένοπλο άνδρα.

Δεν έχει διευκρινιστεί επισήμως ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση, καθώς πηγές αναφέρουν ότι αρκετά από τα θύματα παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι δεν προκύπτει μέχρι στιγμής ότι ο δράστης είχε διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Δείτε εικόνες από το σημείο:

Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης