Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ είναι πιθανό να αναβάλουν την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος ως τον Δεκέμβριο εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα η απερχόμενη ηγέτης του κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Το κόμμα ήδη ακύρωσε ένα ειδικό συνέδριο τον Απρίλιο στη διάρκεια του οποίου θα εκλεγόταν ο νέος πρόεδρος και η Κραμπ-Καρενμπάουερ δήλωσε ότι μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό η εκλογή να αναβληθεί μέχρι το τακτικό συνέδριο του CDU τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η εντύπωσή μου είναι ότι όσο το ειδικό συνέδριο πλησιάζει πιο κοντά στην ανάπαυλα του καλοκαιριού, τόσο λιγότερο χρειαζόμαστε ένα συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί λίγες εβδομάδες πριν το τακτικό» επισήμανε.

Μέχρι στιγμής οι βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία των Χριστιανοδημοκρατών είναι ο Φρίντριχ Μερτς και ο Άρμιν Λάσετ, με τον Νόρμπερτ Ρέτγκεν να θεωρείται αουτσάιντερ.

Η Κραμπ-Καρενμπάουερ υπογράμμισε εξάλλου ότι οι προετοιμασίες για το συνέδριο του Δεκεμβρίου προχωρούν κανονικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζουμε φυσικά η κατάσταση να εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο στη Στουτγάρδη» σημείωσε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης