Γερμανία: Δηλώσεις Σολτς και Βέμπερ για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 04:05
Γερμανία: Δηλώσεις Σολτς και Βέμπερ για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

Η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων είναι ήδη το κεντρικό θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ, αλλά και στα γερμανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ των πρώτων που αντέδρασαν ήταν ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Twitter εκφράζει την ελπίδα η πυροσβεστική να καταφέρει να θέσει σύντομα τη φωτιά υπό έλεγχο και να διασώσει τον Καθεδρικό. «Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι με τις φίλες και τους φίλους στη Γαλλία» προσθέτει.

Με ανάρτηση στα γαλλικά στον λογαριασμό του στο Twitter ο επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές Μάνφρεντ Βέμπερ εκφράζει τη «βαθιά θλίψη» του ενώπιον των «φρικτών εικόνων» από το Παρίσι. «Με όλη μου την καρδιά με τις Γαλλίδες και τους Γάλλους» αναφέρει ο Bαυαρός πολιτικός.

Από τη μεριά της Εκκλησίας, ο πρεσβύτερος του Καθεδρικού Ναού της Κολωνίας Γκερντ Μπάκνερ δήλωσε σοκαρισμένος: «Είναι συγκλονιστικό να βλέπει κάποιος αυτές τις εικόνες. Είναι φρικτό να το ζει κάποιος. Η σκέψη μας είναι στους καθολικούς και σε όλους τους Γάλλους. Θρηνούμε μαζί τους». Παράλληλα, εξήγησε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για τον Καθεδρικό της Κολωνίας είναι πιο περιορισμένος, καθώς το καμπαναριό είναι κατασκευασμένο από ατσάλι κι όχι από ξύλο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ναός δεν υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τους βομβαρδισμούς στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρότι η πόλη είχε σχεδόν ισοπεδωθεί.

Διαβάστε επίσης: Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 04:05