Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν χθες Σάββατο, πορεία στους δρόμους του Βερολίνου για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο να τερματιστεί η κατάληψη οικοπέδου από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στη γερμανική πρωτεύουσα.

Εκτοξεύθηκαν πυροτεχνήματα καθώς διαδηλωτές, ορισμένοι ντυμένοι στα μαύρα με καλυμμένα τα πρόσωπα, έκαναν πορεία από το Κρόιτσμπεργκ στο Φρίντριχσαϊν. Η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας είχε αναπτύξει ισχυρή δύναμη για να επιτηρεί την κινητοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσιογράφος του Γερμανικού Πρακτορείου ανέφερε πως οι διαδηλωτές ήταν περίπου χίλιοι.

Η κατάληψη αναμένεται να διαλυθεί τη 15η Οκτωβρίου, όμως συμμετέχοντες σε αυτή προειδοποιούν ότι δεν θα εγκαταλείψουν χωρίς αντίσταση. Τα τρέιλερ σχηματίζουν καταυλισμό σε ένα οικόπεδο δίπλα από ένα κτήριο που είχε βομβαρδιστεί την περίοδο του Β’ ΠΠ. Εκεί βρισκόταν άλλη κατάληψη, μιας ομάδας πανκ, αναρχικών και αυτόνομων, από το 1990, η λεγόμενη Κέπι. Είναι μια από τις τελευταίες καταλήψεις του χώρου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που απομένουν στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας. Εκεί εκτιμάται πως ζουν μόνιμα περίπου 30 άνθρωποι.

Τον Ιούνιο δικαστήριο διέταξε να εκκαθαριστεί ο χώρος αυτός που αντιστοιχεί σε περίπου 2.600 τ.μ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης