Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εκτιμά τον αριθμό των μολύνσεων που αναφέρθηκαν μέσω της εφαρμογής προειδοποίησης για κρούσμα κορωνοϊού («Corona Warning») σε περίπου 300. Η συχνότητα χρήσης της εν λόγω εφαρμογής είναι η μεγαλύτερη από όλων των χωρών της Ε.Ε. μαζί.

Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός είπε στο περιοδικό «Der Spiegel» ότι βασίζει τον αριθμό 300 στον «κωδικό αποκρυπτογράφησης» που είχε δοθεί από το αντίστοιχο hotline για να προειδοποιήσει άλλους ότι κάποιο άτομο έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην περιοχή. Οι πληροφορίες πάντως αποθηκεύονται αποκλειστικά στο smartphone για λόγους προστασίας δεδομένων και ούτε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), αλλά ούτε και τρίτοι έχουν πρόσβαση σε αυτές. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην Γερμανία από τα μέσα Ιουνίου. Εν τω μεταξύ οι πολίτες την έχουν κατεβάσει από το κινητό τους 14,6 εκατομμύρια φορές. «Αυτή η συχνότητα είναι μεγαλύτερη από άλλες παρόμοιες εφαρμογές σε όλες τις άλλες χώρες της Ε.Ε. μαζί», δήλωσε ο Σπαν.

Η εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από τις εταιρείες SAP και Deutsche Telekom για λογαριασμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αποσκοπεί πρωτίστως στην πρόληψη της εκδήλωσης ενός δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας προειδοποίησε όμως ότι «η εφαρμογή αυτή δεν είναι πανάκεια. Πρέπει να παρακινούμε ο ένας τον άλλον, να προσέχουμε τις αποστάσεις μεταξύ μας, να φοράμε καθημερινώς μάσκα και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης