Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν προέτρεψε τους Γερμανούς πολίτες να δείξουν μεγαλύτερη προθυμία για εμβολιασμό, καθώς είναι απαραίτητος για την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Οι κίνδυνοι αυτού του εμβολιασμού είναι κατά πολύ μικρότεροι από τους κινδύνους της ίδιας της μόλυνσης» δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, έπειτα από δημοσιεύματα για διαδεδομένο σκεπτικισμό των πολιτών απέναντι στον εμβολιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα τα εμβόλια έχουν εγκριθεί κανονικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μέσω διαδικασιών έκτακτης ανάγκης. Δεν έχουμε κάνει εκπτώσεις με την ασφάλεια των εμβολίων. Μπορούμε να τα εμπιστευθούμε. Οι εμβολιασμοί είναι απολύτως χρήσιμοι. Δεν προστατεύουν μόνο τους ίδιους τους ανθρώπους, αλλά αποτελούν επίσης μια σημαντική συμβολή ώστε εμείς, ως κοινωνία, να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» πρόσθεσε ο Μπράουν.

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας είπε επίσης πως «δεδομένης της αρχικής έλλειψης του εμβολίου, είναι σωστό να εμβολιαστούν πρώτα οι ηλικιωμένοι και το νοσηλευτικό προσωπικό. Ωστόσο υπάρχει σαφής δέσμευση της καγκελαρίου και πολλών υπουργών ότι θα εμβολιαστούν και αυτοί». Ο ίδιος υπολογίζει ότι θα εμβολιαστεί «στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, όταν εγκριθούν όλα τα εμβόλια».

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι εθελοντικός στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης