Η γενική εισαγγελία της Γερμανίας απήγγειλε κατηγορίες κατά ενός 28χρονου Γερμανού πολίτη για διάπραξη δολοφονίας, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, κυρίως για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην εκτέλεση έξι κρατουμένων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία το 2015, μετέδωσε το Reuters.

Ο άνδρας, που κατονομάζεται ως Χάρι Σ. στα δικαστικά έγγραφα, τέθηκε υπό κράτηση τον Ιούλιο του 2015, όταν επέστρεψε στην ευρωπαϊκή χώρα, λίγο μετά τη συμμετοχή του στην εκτέλεση των κρατουμένων στην Παλμύρα της Συρίας, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές. Μια εκπρόσωπος του Γραφείου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας στην Καρλσρούη δήλωσε σήμερα πως ο άνδρας ταξίδεψε στη Συρία στις αρχές του Απριλίου 2015 για να ενταχθεί στις δυνάμεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στα μέσα Ιουνίου 2015 τζιχαντιστές προέβησαν σε δημόσια εκτέλεση έξι κρατουμένων στην Παλμύρα. Ο κατηγορούμενος, που ήταν οπλισμένος με πιστόλι, πυροβόλησε ο ίδιος έναν από τους κρατουμένους στο εκτελεστικό απόσπασμα και απέτρεψε άλλους από το να αποδράσουν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πέρυσι, δικαστήριο στη Γερμανία επέβαλε στον 28χρονο ποινή τριετούς φυλάκισης, κρίνοντάς τον ένοχο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και παραβίαση της Νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά εκτιμήσεις Γερμανών αξιωματούχων, 820 άνθρωποι έχουν φύγει από τη Γερμανία για να πολεμήσουν με τζιχαντιστές στη Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες στη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης