Οι καρναβαλιστές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία θα στερηθούν σε μεγάλο βαθμό τις παραδοσιακές εκδηλώσεις στους δρόμους και τις μπυραρίες αυτή τη σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η τρέχουσα κατάσταση διάδοσης της μόλυνσης επιτρέπει μόνο μια ξεκάθαρη ακύρωση κοινωνικών εκδηλώσεων όπως είναι και οι παρελάσεις αρμάτων. Δεν μπορούν να υπάρξουν εορτασμοί με κάθε τίμημα», ανακοίνωσε σήμερα ο Κρίστοφ Κούκελκορν, ο επικεφαλής της Επιτροπής διοργάνωσης του καρναβαλιού της Κολωνίας, μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με την τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στην πρωτεύουσα Ντίσελντορφ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα επιτραπούν μόνο «μικρότερες καρναβαλιστικές εκδηλώσεις, στις οποίες πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλο και οι διοργανωτές πρέπει να υποβάλουν τα σχέδια υγιεινής», σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

«Ένα καρναβάλι, όπως το γνωρίζουμε, δεν θα ήταν δυνατό σε περιόδους πανδημίας», δήλωσε  ο επικεφαλής  του γραφείου του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νατάναελ Λιμίνσκι μετά τις συζητήσεις στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι των τεσσάρων προπυργίων του καρναβαλιού του Άαχεν, της Βόννης, του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας.

«Το καρναβάλι χαρακτηρίζεται από μεγάλη κοινωνικότητα και μεγάλο κέφι. Κανένα από αυτά δεν είναι νοητό στην πανδημία», δήλωσε ο Λιμίνσκι και κάλεσε τους καρναβαλιστές να γιορτάσουν φέτος «στο σπίτι τους σε μικρές ομάδες. Η κυβέρνηση συνιστά ακόμη στους δήμους να εκδώσουν απαγόρευση αλκοόλ ήδη από τις 11 Νοεμβρίου και, εάν είναι απαραίτητο, να απαγορευτεί η παραμονή σε κρίσιμα σημεία των δημόσιων χώρων», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λιμίνσκι παρέπεμψε στους ισχύοντες κανονισμούς προστασίας από τον κορωνοϊό: «Δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση για το καρναβάλι. Αυτό ισχύει και για τις καρναβαλικές παρελάσεις, αφού εμπίπτουν στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των πάρτι στους δρόμους».

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των καρναβαλικών συλλόγων κάλεσαν τους καρναβαλιστές να είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί φέτος.  Ο Λιμίνσκι κάλεσε τους καρναβαλιστές «να βρουν δημιουργικές λύσεις, ώστε να επιτρέψουν στην ουσία του καρναβαλιού να επιζήσει». Ο Στέφεν Κλάινερ Kleinehr, αντιπρόεδρος της Επιτροπής καρναβαλιού του Ντίσελντορφ, δήλωσε «σίγουρος ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε πολλές εναλλακτικές μορφές μαζί με τους συλλόγους και τους καλλιτέχνες».

Τέλος, ο Λιμίνσκι τόνισε ότι «oι καρναβαλικοί σύλλογοι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα πρέπει να λάβουν περαιτέρω οικονομική υποστήριξη από την (τοπική) κυβέρνηση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης