Συναγερμός σήμανε στις γερμανικές αρχές καθώς ένα αυτοκίνητο για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο έπεσε πάνω σε πλήθος.

Η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε πως περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος που συμμετείχε σε καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Φολκμάρσεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ένα τρίτο των θυμάτων φέρει σοβαρά τραύματα.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας στο Twitter, όλες οι καρναβαλικές παρελάσεις στο κρατίδιο της Έσσης ακυρώθηκαν ως προληπτικό μέτρο, μετά το περιστατικό στο Φολκμάρσεν.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες συνέλαβαν τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Η αστυνομία απέφυγε να πει εάν πρόκειται για ατύχημα ή μια εσκεμμένη επίθεση. Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι παιδιά βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών, ενώ επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες που είπαν ότι ο οδηγός φαίνεται πως έριξε εσκεμμένα το αυτοκίνητο, μια Mercedes σε γκρι μεταλλιζέ χρώμα, πάνω στο πλήθος.

Ο γερμανικός ενημερωτικός ιστότοπος HNA επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες που είπαν ότι ο οδηγός φαίνεται πως στοχοθέτησε εσκεμμένα παιδιά και κινήθηκε εναντίον του πλήθους με «τέρμα τα γκάζια».

Ο εκπρόσωπος τύπου της διπλανής πόλης Κάσελ Ντιρκ Ρίχτερ είπε στο Welt TV: «Όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις μας από το Κάσελ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή».

 

Το περιστατικό σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση ενόπλου στο Χανάου με 11 νεκρούς, περιλαμβανομένου του δράστη, σε μία από τις χειρότερες ρατσιστικές επιθέσεις στη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης