Γερμανία: «Θέλουμε ένα ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο» για τον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020, 16:53
Γερμανία: «Θέλουμε ένα ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο» για τον κορωνοϊό

«Θέλουμε ένα ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο και όχι αναγκαστικά το πρώτο εμβόλιο», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν τονίζοντας ότι ο στόχος δεν είναι «να είμαστε οι καλύτεροι, αλλά να έχουμε το ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο εμβόλιο».

Η Γερμανία θα εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά του COVID-19 από το μέγεθος του πληθυσμού της, «από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ποιο από τα υποψήφια εμβόλια θα είναι επιτυχημένο», διαβεβαίωσε ο Γενς Σπαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου για την πρόοδο της έρευνας για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του COVID-19 με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Paul Ehrlich Κλάους Τσίχουτεκ και την υπουργό Έρευνας Ανια Κάρλιτσεκ.

«Ελπίζουμε ότι ένα εμβόλιο για τον COVID-19 θα μπορεί να χορηγηθεί εντός ημερών ή εβδομάδων από την έγκρισή του», πρόσθεσε.

Οι πρώτες αδειοδοτήσεις εμβολίου για τον COVID-19 μπορούν να δοθούν προς το τέλος του 2020 ή τις αρχές του 2021, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής της Γερμανίας, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich.

Ο Κλάους Τσίχουτεκ δήλωσε ότι οι αξιολογητές δεν θα είναι λιγότερο αυστηροί από το σύνηθες στην αξιολόγηση των αιτήσεων για έγκριση εμβολίων για τον COVID-19.

Η Γερμανία δεν θα κάνει επικίνδυνες συντομεύσεις στον δρόμο της ανάπτυξης εμβολίου κατά του COVID-19, διαβεβαίωσε η Γερμανίδα υπουργός Έρευνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

«Ακόμη και την ώρα που ο κόσμος περιμένει ένα εμβόλιο - δεν θα κάνουμε επικίνδυνες συντομεύσεις. Δεν θα παρεκκλίνουμε από τη γραμμή αυτή στη Γερμανία και την Ευρώπη. Και επίσης πιστεύω ότι όλες οι χώρες πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική παγκοσμίως», δήλωσε η Ανια Κάρλιτσεκ.

Η Γερμανίδα υπουργός Έρευνας επανέλαβε την εκτίμηση που είχε κάνει τον Ιούλιο ότι δεν αναμένει πως ένα εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο ευρέως πριν από τα μέσα του 2021.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020, 16:53