Ομάδα καλλιτεχνών από τη Γερμανία ανέλαβε την ευθύνη για την αντικατάσταση της αμερικανικής σημαίας με μια άλλη λευκή σημαία, που είχαν πρώτα ξεφτίσει με χλωρίνη, στους δύο πυλώνες της ιστορικής γέφυρας του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη.

Με ανακοίνωσή τους οι Mischa Leinkauf και Mattias Wermke, που έχουν την αφετηρία τους στο Βερολίνο, αποκάλυψαν ότι το συμβάν που είχε προκαλέσει πονοκέφαλο τις Αρχές της Νέας Υόρκης πριν λίγες εβδομάδες, αποτελούσε ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Λευκές αμερικανικές σημαίες» και μάλιστα είναι ένα μόνο από μία σειρά παρεμβάσεων που σκοπεύουν να κάνουν σε αστικούς χώρους. Οι δύο καλλιτέχνες στο εγχείρημά τους με την αντικατάσταση της αστερόεσσας είχαν και άλλους «συνεργούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος κατά τους ίδιους, ήταν να τιμηθεί η δημόσια Τέχνη στο «παγκόσμιο κέντρο της δημιουργικότητας». Μάλιστα, συνδύασαν την παρέμβαση αυτή με την επέτειο του θανάτου του αρχιτέκτονα της γέφυρας το 1926, του γεννημένου στη Γερμανία John August Roebling.

Οι πρωτότυπες σημαίες -που πρόκειται να επιστραφούν- αντιμετωπίστηκαν «με σεβασμό» όπως διευκρίνισαν. Σημειώνεται ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης ξεκαθάρισε αμέσως μετά το συμβάν ότι δεν θα αντιμετωπίσει την πράξη ως αστείο ή κάποιου είδους «δήλωση».

Η υπόθεση είχε προκαλέσει όργιο φημών στα κοινωνικά δίκτυα, με τους πιθανούς υπεύθυνους να είναι από ποδηλάτες μέχρι -τι άλλο;- εξωγήινοι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης