Ο επικεφαλής της αυτονομιστικής “Δημοκρατίας” του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία δήλωσε σήμερα πως ελπίζει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα επιστρατευθούν 100.000 άνδρες για να πολεμήσουν εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ενώ οι μάχες έχουν ενταθεί μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών το Σάββατο.

Τουλάχιστον ένας άμαχος σκοτώθηκε σήμερα από επιθέσεις πυροβολικού εναντίον του Ντονέτσκ, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου ανέφεραν ότι άλλοι πέντε ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με αυτονομιστές κατά το τελευταίο 24ωρο στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Γενική επιστράτευση θα πραγματοποιηθεί εντός δέκα ημερών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, προβλέπεται να επιστρατευθούν ως 100.000 άνδρες”, δήλωσε ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των αυτονομιστών DAN.

Στο μεταξύ οι δημοτικές αρχές του Ντοντέτσκ ανακοίνωσαν πως 15 άμαχοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου από οβίδες, βλήματα όλμων ή ρουκέτες που έπληξαν κατοικημένες περιοχές της πόλης, η οποία ελέγχεται από τους αυτονομιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βορειοανατολικά του Ντονέτσκ, οι υποστηριζόμενοι από τους Ρώσους αντάρτες συνέχισαν τις επιθέσεις για να απωθήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις από τη μικρή πόλη Ντεμπάλτσεβε, έναν στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομικό κόμβο.

Οι στρατιωτικές αρχές του Κιέβου ανακοίνωσαν πως οι αυτονομιστικές δυνάμεις εξαπέλυσαν το τελευταίο 24ωρο περισσότερες από 100 επιθέσεις κάνοντας χρήση πυροβολικού, συστημάτων ρουκετών και πυρών αρμάτων μάχης εναντίον ουκρανικών θέσεων και κατοικημένων περιοχών.
“Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών και των στρατιωτικών συγκρούσεων, η Ουκρανία έχασε πέντε στρατιώτες και άλλοι 29 τραυματίσθηκαν”, δήλωσε κατά την πρωινή ενημέρωση ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Βιατσεσλάβ Σελεζνιόφ.

Πυρά πυροβολικού ακούγονταν όλη τη νύκτα προερχόμενα κυρίως από την περιοχή του αεροδρομίου, τον έλεγχο της οποίας έχασαν πριν από μια εβδομάδα οι κυβερνητικές δυνάμεις. Στο κέντρο του Ντονέτσκ, περίπου ένα χιλιόμετρο από την κεντρική πλατεία, μια οβίδα έπληξε το πρωί μια διώροφη κατοικία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άμαχος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης