Η αλ Κάιντα στην Aραβική Xερσόνησο (AQAP) ανήρτησε στο διαδικτυακό της περιοδικό μια λίστα στόχων δολοφονίας, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξέχοντες Αμερικανούς επιχειρηματίες και οικονομολόγους, μετέδωσε το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

Η λίστα, που αναρτήθηκε την Τετάρτη στο διαδικτυακό περιοδικό Inspire, περιελάμβανε δισεκατομμυριούχους, όπως τον συνιδρυτή της εταιρείας Microsoft Μπίλ Γκέιτς, τον επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αλ Κάιντα στην Aραβική Xερσόνησο ισχυρίστηκε πως οι δολοφονίες αυτών που επιλέχθηκαν θα προκαλέσουν αστάθεια στην οικονομία των ΗΠΑ και θα αποτρέψουν αυτό που αποκαλούν «αναγέννηση» των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι «οικονομικοί στόχοι» θα αφαιρεθούν από τη λίστα αν αποσύρουν τα χρήματα τους από τις αμερικανικές τράπεζες και επενδύσουν στο εξωτερικό κι αν σταματήσουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ.

Η ιστοσελίδα έκανε ορθογραφικά λάθη σε αρκετά ονόματα υποψήφιων θυμάτων, ενώ στα ονόματα περιλαμβανόταν και εκείνο του Σαμ Γουόλτον, ιδρυτή της κολοσσιαίας αλυσίδας Walmart, παρά το γεγονός ότι έχει πεθάνει το 1992.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το NBC, το περιοδικό Inspire είχε αναρτήσει ξανά λίστα πιθανών στόχων στο διαδίκτυο το 2014.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης