Γάζα: Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από ισραηλινά πυρά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019, 09:45
Γάζα: Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από ισραηλινά πυρά

Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε χθες Σάββατο στα τραύματα που είχε υποστεί την προηγουμένη από ισραηλινά πυρά, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και των επεισοδίων κατά μήκος του τείχους ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας στον θύλακα, όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Ο Μπαντρ αλ Ντιν Αμπού Μούσα, 25 ετών, «απεβίωσε το Σάββατο (...) αφού χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη Χαν Γιούνες», στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

Τουλάχιστον 75 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή, οι 42 από βολές ισραηλινών στρατιωτικών με αληθινές σφαίρες εναντίον εκατοντάδων συγκεντρωμένων διαδηλωτών, ανέφερε ο ίδιος.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τον θάνατο του Παλαιστινίου.

Από τον Μάρτιο του 2018, η Λωρίδα της Γάζας μετατράπηκε σε θέατρο εβδομαδιαίων διαδηλώσεων, που συχνά σημαδεύονται από βία επεισόδια, με κεντρικό αίτημα την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού του παλαιστινιακού θύλακα επί δέκα και πλέον χρόνια.

Έκτοτε, τουλάχιστον 306 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτικών, στη μεγάλη τους πλειονότητα στα επεισόδια που αμαυρώνουν τις συγκεντρώσεις, γνωστές ως «μεγάλη πορεία της επιστροφής». Άλλοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα, σε ενέργειες αντιποίνων για εχθρικές ενέργειες από τον θύλακα.

Επτά Ισραηλινοί έχουν επίσης σκοτωθεί στο πλαίσιο της βίας.

Το Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς, που κυβερνά τη Γάζα, έχουν εμπλακεί τρεις φορές σε πόλεμο από το 2008.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019, 09:48