Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στο τείχος που χωρίζει τον θύλακα από το Ισραήλ, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.

Τραυματιοφορείς της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου ανέφεραν ότι βρήκαν τα πτώματα δύο νεαρών Παλαιστινίων, οι οποίοι διευκρίνισαν πως ονομάζονταν Ιμπραήμ αλ Νάτζαρ και Μοχάμεντ Χαντέρ, κοντά στο τείχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας στη Γάζα, είπε σε δημοσιογράφους ότι ασθενοφόρο της Ερυθράς Ημισελήνου μετέφερε τα πτώματα στο νοσοκομείο Νάσερ, στη Χαν Γιούνες.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε νωρίτερα ότι στοχοθέτησε τρεις Παλαιστινίους που προσπαθούσαν να κόψουν το συρματόπλεγμα στο Τείχος ώστε να μπορέσουν να παρεισφρήσουν στο έδαφος του Ισραήλ. Κατά την ίδια πηγή, δύο χτυπήθηκαν και ένας διέφυγε.

Νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας, 95 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και Ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα της βόρειας Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, ανέφεραν τραυματιοφορείς. Από αυτούς, οι 26 τραυματίστηκαν από σφαίρες ανδρών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και οι υπόλοιποι χρειάστηκαν περίθαλψη διότι εισέπνευσαν δακρυγόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης