Οι προτεινόμενες ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στις συνομιλίες μεταξύ των συντηρητικών της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) για τον σχηματισμό κυβέρνησης, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του SPD.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι στηρίζει το αίτημα του Μακρόν για ξεχωριστό προϋπολογισμό για την ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε περισσότερο στο μέλλον μας», δήλωσε ο Γκάμπριελ στις εφημερίδες του γερμανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke και τη γαλλική εφημερίδα Ouest-France σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο Γκάμπριελ δήλωσε ότι οι προτάσεις του Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι «πολύ σημαντικές» στις συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, που πρόκειται να ξεκινήσουν στις 7 Ιανουαρίου.

Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιώδης σε ό,τι αφορά τη βασική ιδέα του Μακρόν να ενδυναμωθεί η ΕΕ και να καταστεί παγκόσμιος παίκτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκάμπριελ κάλεσε επίσης την ΕΕ να υιοθετήσει προγράμματα που θα ενθαρρύνουν κοινότητες σε φτωχότερα κράτη-μέλη να δέχονται περισσότερους μετανάστες, μέσω της παροχής οικονομικής βοήθειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης