Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, όταν εκτροχιάστηκε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας TGV που πραγματοποιούσε δοκιμαστικό δρομολόγιο στο Εκβερσέμ, κοντά στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία.

Συνολικά, στον συρμό επέβαιναν 49 τεχνικοί, ενώ δεν υπήρχαν επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρένο πραγματοποιούσε δοκιμές σε μια νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας, η οποία αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία την άνοιξη του 2016, όπως ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα που διεξάγεται.

Πέρα από τους δέκα ανθρώπους οι οποίοι σκοτώθηκαν, 25 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και 12 σε κρίσιμη, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών Αλέν Βινταλί και η υπουργός Βιώσιμης Ανάπτυξης Σεγκολέν Ρουαγιάλ, μετέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στον τόπο της τραγωδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρουαγιάλ έκανε λόγο για σκηνές «αποκάλυψης», ενώ απέκλεισε  το ενδεχόμενο δολιοφθοράς. Ο δοκιμαστικός συρμός «εκτροχιάστηκε λόγω υπερβολικής ταχύτητας», σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Πάντως η αστυνομία ανέφερε ότι τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

Πρόκειται για τον πρώτο εκτροχιασμό ενός TGV που προκάλεσε θανάτους αφότου οι συρμοί αυτοί τέθηκαν σε υπηρεσία, το 1981.

Το τρένο κατέληξε σε ένα κανάλι, κάτω από μια γέφυρα. Στην περιοχή έσπευσαν εκπαιδευμένοι δύτες της αστυνομίας, ελικόπτερα και δεκάδες ασθενοφόρα προκειμένου να συνδράμουν τους τραυματίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης