Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μια μητέρα κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι μια δασκάλα δημοτικού μπροστά στα έντρομα ματιά των μικρών μαθητών της! Ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, έκανε λόγο για μια «φρικτή τραγωδία».

Το περιστατικό συνέβη στην νοτιοδυτική πόλη Αλμπί, στην Ταρν της Γαλλίας. Όπως έγινε γνωστό η 47χρονη μητέρα, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, εισέβαλε μέσα στην αίθουσα με μαχαίρι και σκότωσε την 34χρονη δασκάλα Φαμπιέν Τεράλ Καλμέ, μητέρα δύο παιδιών, μέσα στην τάξη της. Παρόντες στο φρικτό περιστατικό ήταν οι μαθητές της άτυχης καθηγήτριας, ηλικίας από 6 έως 11 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η δασκάλα υπέκυψε στα τραύματά της. Η 47χρονη κατάφερε να διαφύγει ωστόσο λίγο αργότερα συνελήφθη.

Όπως αναφέρει η Telegraph, επικαλούμενη γαλλικά μέσα, τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, όπως και δεν έχει διευκρινιστεί αν η 47χρονη είχε όντως μια κόρη που ήταν μαθήτρια της δασκάλας. Ωστόσο άλλες πηγές αναφέρουν πως η δολοφόνος δικαιολόγησε την πράξη της ως αντίποινα επειδή «η δασκάλα δεν συμπεριφερόταν ωραία στην κόρη της».Μάλιστα η δράστης φέρεται να όρμησε πάνω στην άτυχη γυναίκα φωνάζοντας της «δεν είμαι κλέφτρα».

Ο υπουργός Παιδείας, Μπενουά Αμόν, δήλωσε πως η δράστης της δολοφονίας έπασχε από «ψυχολογικά προβλήματα». «Πρόκειται για μια απεχθή πράξη», δήλωσε. Η δολοφόνος φέρεται να έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παραμέληση των παιδιών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έκανε λόγο για μια «φρικτή τραγωδία» και σημείωσε πως όλες οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί για να προσφέρουν βοήθεια στα παιδιά που ήταν μάρτυρες της δολοφονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης